Receptjeim



Tejszínes-gombás pulykamell csíkok orsótésztával.

Hozzávalók 6 személyre:
-50 dkg csavartorsó -durumlisztből
-40 dkg pulyka(csirke)mellfilé
-1 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperke gomba
- 2 dl  tejszín (esetleg tejföl)
- 1evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- olaj, só, őrölt bors, citromlé, -ízlés szerinti mennyiségben, 3-4 szem késlapjával megzúzott borókabogyó

Elkészítése:
  A tésztát 10-12 perc alatt készre főzzük.
  A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk, s amikor már kicsit színét változtatja, rádobjuk az apró csíkokra vagy kockákra vágott baromfimellfilét. Megsózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a borókabogyót, majd lefedve enyhe-közepes lángon puhára pároljuk a saját levében.Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, s újra lefedve készre főzzük. Ezután fedő nélkül, a még esetlegesen fent maradt levét elfőzve, állandó forgatás közben kicsit megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, kevés vizet adunk hozzá folyamatos keverés közben (kb.1dl) , s ezután jöhet hozzá a tejszín, egyet forr, s már kész is. Ízesítsük ízlés szerint még egy nagyon pici citromlével és apróra vágott zöldpetrezselyemmel.